Biografie Thomas ott

Thomas Ott Performance

MSc sportwetenschappen (Rehabilitatie)

Verantwoordelijk voor de Fitness en Rehabilitatie bij Müller-Wohlfahrt Centrum voor Orthopedie en sportgeneeskunde München, Duitsland (2010 – 2015)

Na mijn studie sportwetenschappen aan de Technische Universiteit van München heb ik 7 jaar gewerkt als Rehab / Strenght & Conditioning coach bij het Müller-Wohlfahrt Orthopedisch Centrum in München.

Als team arts van Bayern München F.C. en het Duitse nationale voetbalteam wordt Dr. Müller-Wohlfahrt wereldwijd erkend als een van de toonaangevende orthopedisten.

In de loop der jaren had ik de eer om samen te werken met meer dan 100 atleten die deelnamen aan wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, zoals Usain Bolt en nog veel meer.

Als early adopter heb ik veel klinisch onderzoek gedaan naar EMS-trainingen en heb ik deze speciale vorm van training in revalidatie- en S&C-trainingen voor beroepssporters ingezet.

Van 2009 t/m 2015 is Thomas Ott, sportwetenschapper en voormalig revalidatie- en atletiektrainer geweest bij het Müller-Wohlfahrt Orthopedisch Centrum in München.

Hij is wereldwijd een bekend specialist op het gebied van EMS-trainingen.

Talrijke olympische gouden medaillewinnaars, wereldkampioenen en professionele sporters zoals

Usain Bolt en Gregory van der Wiel hebben geprofiteerd van zijn ervaring.