WB-EMS Medisch Level 1 (Het Activatie Principe)

Alleen voor mensen die de beste willen worden

Schrijf me in voor medisch level 1 

De 'activatie principes'

In level 1, de basis van onze medische EMS cursus hopen we inzicht te geven in de verbazingwekkende mogelijkheden die het lichaam ons biedt. Het werk kan uitdagend, opwindend en lonend zijn. De resultaten die je met jezelf en met je cliënten zult behalen, zullen veel groter zijn dan alles wat je voor mogelijk had gehouden.

Het komende proces moedigt je aan om eerst goed voor jezelf te zorgen, zodat je veel effectiever voor je cliënten en patiënten kunt zorgen. Zie dit proces als een reis, waarbij je er eerst zelf naartoe bent gegaan om de weg te wijzen. 

Het activatie principe volgt de principes en prioriteiten van het lichaam. We doen dit werk om pijn en disfunctie te overwinnen, om stress te helpen beheersen en om prestaties op welk gebied dan ook naar een hoger niveau te tillen.
- Richard van Beek
Level van BeActivated

Ademen en Bewegen

Het lichaam heeft twee prioriteiten: ademen en bewegen. We begrijpen allemaal: "Als ik niet adem, ga ik dood! Deze simpele waarheid alleen al zou ons moeten aanmoedigen om er echt voor te zorgen dat onze ademhaling zo effectief mogelijk is.

De tweede prioriteit van het lichaam, bewegen, staat centraal in het principe van de activatie. Zonder heupbuiging kan ik niet bewegen. De spier die deze beweging moet initiëren is de psoas-spier. Zijn tegenhanger aan de achterkant is de bilspier, die de heupstrekking voor zijn rekening moet nemen. Op de afbeelding bedoelen we daar Zone 1 mee, vanuit de heup bewegen!

Activaties en WB-EMS voor niet specifieke rugpijn

60% tot 70% van alle mensen in ontwikkelde landen zal op enig moment in hun leven lage rugpijn ervaren. Het is gebruikelijk dat het onderste gedeelte, het lumbale gedeelte van de rug is aangedaan. Ongeveer 80% van deze gevallen kan worden beschreven als niet-specifieke rugpijn waarvoor geen definitieve oorzaak kon worden vastgesteld. Deze pijn ontstaat door wekelijks ontwikkelde musculaire disbalansen. 

Een groot gedeelte van deze groep van niet specifieke rugpijn zullen chronische klachten ontwikkelen. Ze zitten vast in een vicieuze cirkel en vermijden zelfs op een gegeven moment elke vorm van lichaamsbeweging (kinesiofobie) door de pijn, wat uiteindelijk de situatie alleen maar verergerd.

Europese richtlijnen bevelen actieve lichaamsbeweging aan en regelmatige fysieke activiteit om de spierkracht te vergroten als de meest effectieve therapie.

Het komt heel vaak voor dat deze groep mensen niet meer 'bewegen' vanuit de zone 1, heupbuiging met  psoas en heupstrekking met bilspier. Verschillende compensatiepatronen zijn door welke reden dan ook aangenomen en deze spiergroepen komen in een overbelasting, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Vanuit het activatie principe willen we dus allereerst weten waar de klant zijn heupbuiging en heupstrekking vandaan haalt vóórdat we gaan trainen met WB-EMS.

Daarom starten we met WB-EMS medisch level 1 met deze principes!

Wereldwijd veroorzaakt lage rugpijn meer beperkingen dan alle andere  medische aandoeningen.
Ongeveer 80% van alle gevallen kan worden toegeschreven aan niet specifieke lage rugpijn.
In 2/3 van de gevallen kan het zelfs een chronische aandoening worden en komen in een vicieuze cirkel.
Velen vervallen in een angst om te bewegen voor de constante pijn.
Is er werkelijk onvoldoende kracht óf stuurt het brein de verkeerde spiergroepen aan voor 'beweging'?
Richard van Beek/EMS Training Benelux
Richard van Beek | Hoofd opleidingen

Ik ben er klaar voor

Het principe van de activaties doe ik zelf 'dag in - dag uit' met mijn klanten (van topsporters tot bewegingsangstige klanten). Eerst voorwaarden scheppen om te kunnen trainen. Na bepaalde patronen te doorbreken (door manuele technieken), activeer ik de juiste zone. Dit is wat je gaat leren en ervaren tijdens de level 1 cursus.


Na deze activatie principes doe ik een 20 minuten sessie WB-EMS met hooguit een borgschaal 4/5 (dit is WB-EMS expert cursus) om de goede bewegingspatronen weer aan te leren, zodat we naar een duurzame situatie gaan.


Activatie principes in combinatie met WB-EMS is voor mij een bijzondere relatie geworden die ik voor 3 jaar geleden niet had durven dromen. Ik neem je graag mee in mijn geavanceerde medische WB-EMS cursussen.

27

Juni
10:00

Medisch Level 1

€ 495,00