Het actieve principe van WB-EMS is gebaseerd op de natuurlijke spiercontractie van het lichaam. Deze wordt in gang gezet door een elektrische impuls vanuit het centrale zenuwstelsel (CZS), die als actiepotentiaal via a-motoneuronen en verschillende chemische signalen wordt doorgegeven aan de spiervezels - in overeenstemming met de filament gliding theorie.

Artikelen in Het actieve principe van WB-EMS

WB-EMS werkt op dezelfde manier, maar met één cruciaal verschil: de elektrische impuls komt niet van het CZS, maar van externe elektroden. WB-EMS zorgt voor een directe, continue rekrutering van de type 2 spiervezels en een hoge stimulusintensiteit.

Dankzij de technologische ondersteuning die WB-EMS biedt, kan het effect van de lichte, subliminale fysieke oefeningen worden geïntensiveerd tot een effectief niveau. De elektroden zijn geïntegreerd in een textiel heup- en gordelsysteem dat aan de romp en proximale extremiteiten wordt bevestigd en over speciale functionele kleding wordt gedragen. De uitgezonden elektrische impulsen zijn laagfrequent, veroorzaken een korte spiertrek en leiden tot een contractie van de corresponderende spier door herhaalde uitzending van de elektrische impulsen. Aan het begin van WB-EMS is het noodzakelijk om de individuele intensiteitstolerantie van de pulssterkte te identificeren en geleidelijk te benaderen.