WB (whole body)-EMS

WB-EMS wordt gebruikt om verschillende symptomen te voorkomen en te behandelen, zoals aspecifieke rugpijn, normale leeftijdsgerelateerde spieratrofie, sarcopenie of verminderde botdichtheid. Met een hoge stimulusintensiteit activeert en versterkt WB-EMS verschillende spiergroepen met weinig tijdverlies en een lage vrijwillige intensiteit.

De afwezigheid van gewichten maakt de toepassing zacht en subjectief minder veeleisend. De individuele ondersteuning in een 1:1 of 1:2 setting is voor veel patiënten een extra motivatie.

Hierdoor kan de behandeling ook worden aangepast aan de specifieke doelen en gezondheids- en fysieke omstandigheden van de klant in een veilige en effectieve omgeving. Met tijdseenheden van slechts 20 minuten per week kan WB-EMS gemakkelijk worden geïntegreerd in het dagelijks leven van de klant en op de lange termijn worden volgehouden. Dit maakt WB-EMS tot een bijzonder effectief, gewrichtsvriendelijk en tijdbesparend alternatief voor conventionele therapiestrategieën dat kan worden gebruikt bij een breed scala aan klanten.