De effecten van superimposed WB-EMS

Tot nu toe is er een gebrek aan studies over submaximale superimposed WB-EMS op sprint- en springprestaties, vooral met dynamische krachtoefeningen in combinatie met sprong-, SSS- of CODS-specifieke vaardigheidstraining. Het meest interessante is zijn er geen beschikbare WB-EMS-studies bij vrouwelijke atleten. Alleen twee studies gingen over de transfer naar sprint- en springprestaties bij mannelijke atleten (Filipovic, 2002).

Beide gebruikten squatoefeningen met superimposed WB-EMS als krachttrainingsinterventie. Er werden verder geen oefeningen voor sprint- of springprestaties uitgevoerd.

Beide studies verbeterden de CODS (2,4 en 5,5%) en springprestaties (8,1 en 8,7%).

prestaties (8,1 en 8,7%). SSS nam alleen toe voor de WB-EMS groep in vergelijking met de controlegroep tijdens de 14 weken durende interventie met topvoetballers op 5-m splittijd (2,9%) (Filipovic et al., 2016).

Daarom was het doel van deze studie het vergelijken van de effecten van kortdurende krachttraining met en zonder superimposed WB-EMS op (1) SSS en CODS, op VJ en HJ, evenals op (2) kracht- en vermogensparameters bij vrouwelijke studenten. De hypothese was dat kortdurende krachttraining met submaximale superimposed WB-EMS de lichamelijke fitheid bij fysiek actieve vrouwen meer verbetert dan kortdurende krachttraining training zonder superimposed WB-EMS.

Klik hier voor het uitgebreide onderzoek!

Reactie plaatsen